Mijn parkieten

Mijn grasparkietjes heten Pip en Kiwi en zijn mannetjes. Toen we Pip bij de kweker gingen ophalen, wilden we eigenlijk meteen een vriendje voor hem meenemen, maar toen wij een tweede parkietje introduceerde in het reiskooitje viel het tweede parkietje Pip meteen aan. Dat was dus duidelijk geen match. Dus de eerste weken heeft Pip alleen kunnen wennen aan de nieuwe omgeving en hij voelde zich eigenlijk echt al heel snel thuis. Vanaf de tweede dag merkte ik al dat hij graag de huiskamer wou verkennen en heb ik hem rond laten vliegen. Fantastisch vond hij dat (en ik ook natuurlijk).

Maar Pip kon natuurlijk niet alleen blijven, dat is heel onnatuurlijk voor hem. Daarom zijn we na en paar weken op zoek gegaan naar een vriendje voor hem. Dat werd Kiwi. Het moment dat we Kiwi introduceerde aan Pip, schudden ze beiden hun verenpak uit en was Pip duidelijk helemaal happy. De volgende dag hebben we ze nog even aan elkaar laten wennen in de kooi. De dag daarna mochten ze samen de huiskamer verkennen. Pip liet Kiwi echt zien hoe je de kooi uit kwam (deed het een aantal keren voor) en vervolgens liet Pip alle leuke plekken van de huiskamer zien. Toen ze moe waren van het spelen, gingen ze naast elkaar zitten en elkaars veertjes poetsen. Dat was zooo lief om te zien.

Als je die twee samen ziet, dan weet je gewoon dat een mens nooit een soortgenootje zou kunnen vervangen. Een parkiet heeft gewoon een maatje nodig. Pip kreeg ook meteen veel meer praatjes toen Kiwi erbij kwam. Ze trekken altijd samen op, samen vliegen, samen eten, samen slapen en samen de veren poetsen.

Pip en Kiwi hebben een grote Montana kooi en mogen elke dag rondvliegen in de huiskamer. Voor het raam heb ik een lange zitstok hangen, zodat ze lekker naar buiten kunnen kijken. Aan de lamp boven de tafel heb ik nog een zitstok hangen en ze hebben nog een houten toren waarin ze kunnen spelen. De huiskamer zien ze eigenlijk als één groot speelparadijs.

Kiwi

kiwi grasparkiet

Kiwi is geboren in september 2023 en een heel speels vrolijk mannetje. Kiwi heeft heel veel praatjes en is gek van zijn speelgoed. In verhouding tot mijn andere parkiet Pip, is Kiwi echt een heel stuk groter.

Pip

Grasparkiet Pip

Pip is een heel zachtaardig vogeltje, maar aan de andere kant ook heel nieuwsgierig. Hij is geboren in juni 2023. Pip heeft weinig interesse in speelgoed, maar is een groot fan van vliegen en het verkennen van de huiskamer. Overal moet hij even kijken.

Zorro en Jojo

Mijn vorige parkietjes, mijn bejaarde dames, zijn in 2022 en 2o23 overleden. Ze zijn beiden 13 jaar geworden. Vanwege hun ouderdom heb ik de kooi de laatste jaren steeds meer moeten aanpassen. Dikkere zitstokken, speciale tape van de vogelarts om de zitstokken en heel ondiepe voerbakken. Zo probeerde ik het allemaal wat makkelijker voor ze te maken.

Jojo

Jojo is geboren op 17 mei 2009 en overleden in 2022. Jojo is supermooi als ze vliegt, net een engeltje. Wat ik ook grappig vind, is dat ze een klein zwart sproetje op haar vleugel heeft. Als ze in de rui is, dan verliest ze hem wel eens, maar gelukkig groeien de veertjes weer hetzelfde terug.

Jojo vindt het leuk als er tegen haar gekletst wordt. Dan gaat ze vrolijk mee kletsen.

Zorro

Zorro is geboren op 10 juli 2010 en overleden in 2023. Ze is een gezellig druk vogeltje en gek op speelgoed. Ze hangt regelmatig ondersteboven en achterste voren. Ze doet dat ook nog eens met het grootste gemak.

Zorro kijkt graag de kat uit de boom. Laat Jojo het eerst maar even bekijken, want als Jojo het durft dan durf ik het ook wel.