Mijn parkieten

Laat ik mijn eigen schatjes even aan je voorstellen. Jojo in het wit en Zorro in het blauw (deze kleur hebben ze voor de gelegenheid aangetrokken). Zorro en Jojo wonen in een mooie ruime Montana kooi waarvan het dak open kan. Zorro en Jojo kunnen het erg goed met elkaar vinden. Vaak hoor je dat twee vrouwtjes niet goed samen in één kooi kunnen, gelukkig kunnen ze het goed met elkaar vinden. Alleen dit schijnt echt een uitzondering te zijn met twee vrouwtjes.

Elke ochtend wanneer ik beneden kom dan zeg ik altijd ‘goedemorgen’ tegen Zorro en Jojo. Dan rekken ze hun vleugeltjes standaard uit. Erg grappig.

Jojo

Jojo is geboren op 17 mei 2009. Jojo is supermooi als ze vliegt, net een engeltje. Wat ik ook grappig vind is dat ze een klein zwart sproetje op haar vleugel heeft. Als ze in de rui is dan verliest ze hem wel eens, maar gelukkig groeien de veertjes weer hetzelfde terug.

Jojo vindt het leuk als er tegen haar gekletst wordt. Dan gaat ze vrolijk mee kletsen.

Zorro

Zorro is geboren op 10 juli 2010. Ze is een gezellig druk vogeltje en gek op speelgoed. Ze hangt regelmatig onderste boven en achterste voren. Ze doet dat ook nog eens met het grootste gemak.

Zorro kijkt graag de kat uit de boom. Laat Jojo het eerst maar even bekijken, want als Jojo het durft dan durf ik het ook wel.