Twee Parkieten

Twee parkieten kopen

Het altijd beter voor je parkiet om een maatje te hebben. De meeste mensen zijn immers niet de hele dag thuis en hebben niet de hele dag aandacht voor hun vogeltje. Het is een heel leuk gezicht om twee parkieten samen te hebben en te zien hoe ze met elkaar om gaan. Het grappige is ook dat ze elkaar imiteren. Ze rekken zich op hetzelfde moment uit, wassen hun verenpak op de zelfde tijd en eten saampjes.
Omdat wij zelf ervaring hebben met twee parkieten samen willen wij je een paar tips geven hiervoor.

Twee parkieten tam maken

Het kost wel wat meer tijd en moeite om twee parkieten tam te maken. Ze hebben immers elkaar en vermaken zich samen prima. Het beste kan je de parkieten de eerste periode ieder in een aparte kooi in een andere hoek van de kamer neerzetten. Hierdoor heeft de parkiet meer aandacht voor jou en zal hij sneller maatjes met je worden.

Als beide parkieten tam genoeg zijn geworden kun je ze langzaam aan elkaar introduceren. Zet niet in één keer de vogels in één kooi, maar zet eerst de kooien een tijd naast elkaar en kijk hoe ze op elkaar reageren. Je kan hierna een stapje verder doen door beide parkieten uit de kooi te halen en ze zo op neutraal terrein aan elkaar laten wennen. Het kan best zijn dat ze naar elkaar pikken in het begin, dan kan je ze het beste weer even uit elkaar halen. Ze zullen elkaar interessant genoeg vinden dat ze weer samen willen zijn. Daarna ga je oefenen met iedere keer iets meer tijd samen met elkaar in de kooi zetten. Vergeet ook niet om actief bezig te blijven met tam maken zodra ze samen zitten.

Het werkt namelijk ook zo dat als 1 parkiet interesse voor jou heeft,  de andere parkiet ook graag wil weten wat er nou zo interessant aan jou is.

Twee voerbakken

Ook wil ik als tip meegeven om een dubbele voerbak op te hangen. Parkieten eten graag gelijktijdig en het voorkomt ruzie als ze twee voerbakken hebben. Het is ook wel een grappig gezicht om ze zo saampjes te zien eten. Onze parkieten gaan vaak ook eten als wij zitten te eten.

Mannetje en vrouwtje

Twee mannetjes gaan goed samen en een mannetje en een vrouwtje. Twee vrouwtjes samen gaat wat vaker verkeerd, zorg dan in ieder geval dat ze voldoende ruimte hebben om hun eigen weg te gaan. Wees niet bang dat een mannetje en een vrouwtje gaan broeden, over het algemeen zullen zij geen jongen krijgen als je ze geen broedhok aanbiedt.