Vogelarts

Vervoer

Je kunt je parkiet het beste vervoeren naar de dierenarts in een speciaal klein vervoersbakje. Als je je parkiet in de kooi meeneemt wil het graag op zijn (hoge) stok zitten, maar dat is niet prettig voor je vogel als de kooi heen en weer schut als hij zich toch al niet goed voelt. De kans op verwondingen als de parkiet in paniek raakt is ook een stuk kleiner in zo een transportbox, omdat je parkiet niet alle kanten op kan fladderen. Zelf gebruik ik een vergelijkbare transportbox als op de foto. Als bescherming doe ik er een theedoek omheen. Dat geeft een wat veiliger gevoel voor je parkiet.

Ontlasting

Vogelarts

Vaak is aan de ontlasting van een parkiet veel te zien door een dierenarts. Dus als je naar de vogelarts gaat, dan is het handig als je al wat ontlasting van je parkiet hebt opgevangen, zodat deze getest kan worden. Hoe kun je de ontlasting nou het beste opvangen? Leg op de bodem van de kooi aluminiumfolie. Zodra je parkiet op het aluminiumfolie heeft gepoept, vouw je de folie netjes dicht, zodat de ontlasting vers blijft.

Vogelartsen

Het is aan te raden om een aantal adressen van dieren en vogelartsen in jouw buurt voor het grijpen te hebben liggen. Gespecialiseerde vogelartsen kunnen een stuk meer dan een gemiddelde dierenarts. Dus in de meeste gevallen kan je daar beter voor kiezen.

Overzicht van vogelartsen per provincie

Deze vogelartsen ken ik niet allemaal, dus dubbelcheck altijd of je er goed met je vogel terecht kunt. Mocht je een vogelarts zijn en willen worden toegevoegd aan de lijst. Neem dan gerust contact op.

Utrecht

Noord-Holland

Zuid-Holland

Drente

Flevoland

Gelderland

Friesland

Groningen

Overijssel

Noord-Brabant